Till Startsidan
JavaScript.nu / JavaScript-kurs / Testet

LÄR DIG SPRÅKET JAVASCRIPT
Testet

I detta kapitel ska du få göra ett slutligt (tolka det som du vill) test i JavaScript.
Testet gör du på det sätt så att jag säger vad som ska hända (och hur) och du ska skriva scriptet, såväl det som skrivs i HEAD som det som skrivs i BODY.
Den som absolut inte vill eller inte orkar kan hoppa över testet (för att kanske komma tillbaka senare).

Testet:
1.) Gör en funktion som heter kalleanka.
2.) När denna aktiveras ska det komma upp en fråga som frågar om man vill radera hårddisken (vill du radera din hårddisk?). Alternativen är OK och Cancel
3.) Trycker man på OK så ska webbläsaren fråga vilken drive man vill radera (vilken drive vill du radera?). Besökaren ska få fylla i ett fält vilken drive han vill radera, drive c ska vara det som först ska vara ifyllt (c).
4.) Vad man än trycker på så ska en ruta säga att det inte går att radera sin hårddisken (du kan inte radera din hårddisk.).
5.) Skulle man i början trycka på Cancel så ska en ruta säga att det inte går att radera sin hårddisken (du kan inte radera din hårddisk.) (precis som förut alltså).
För att detta script ska fungera (aktiveras) ska man trycka på en länk i sidan där det står radera din hårddisk..

Att tänka på:
Det scriptet gör är att kolla efter vanligt förekommande fel och för att säga till då de upptäcks. Detta script kan inte garantera att det du skrivit är rätt kodat även om detta script säger det (du kommer dock själv att märka om det är rätt eller inte när du testar scriptet). Ibland kanske du har kodat fel, trots att du får ett meddelande om att du kodat rätt. Det är dock mycket ovanligt med att detta test ger fel på ett script som verkligen är rätt, men det gäller att kolla allt 2 gånger innan man tror att detta script har gjort fel.
JavaScript är petig med StOrA OcH SmÅ bokstäver, även detta script är det (t.ex. "alert" är något giltigt i JavaScript, men inte "ALERT"; "Ett_namn" är ett värde, "ett_namn" ett annat). Så på detta test ska du skriva ALLT med små bokstäver, såväl kommandona som texterna som finns i de olika rutorna.
SKRIV ALLTSÅ INTE EN ENDA STOR BOKSTAV I FÄLTEN NEDAN!

Detta ska skrivas i HEAD (för att få ovanstående JavaScript).

Detta ska skrivas i BODY (för att få ovanstående JavaScript).

Är du redo för nästa sida? Det kommer att vara en riktig höjdare. :)


Copyright © Omid Rouhani 1997-2022; Alla rättigheter reserverade.
Guider: [ HTML guide ] - [ JavaScript guide ] - [ DHTML guide ] - [ Perl guide ] - [ Sitemap ]