Till Startsidan

LÅT INTE BESÖKARNA SE DIN HTML-KOD

Har du någonsin irriterat dig över att folk stjäl saker från dina sidor? T.ex. script, stora länksamlingar, HTML-koder etc. Varför inte bli kvitt problemet för alltid med hjälp av JavaScript.nu's krypteringsmaskin för hemsidor. Du behöver varken ladda ner något program eller registrera dig för att använda tjänsten - du kan använda den här direkt.
Ett tips är att du läser genom instruktionerna nedan innan du börjar använda tjänsten:

 1. Är tjänsten gratis att använda?
  Ja, du behöver inte betala ett öre.

 2. Ska jag registrera mig innan jag använder tjänsten?
  Nej, JavaScript.nu har ingen nytta av att registrera användarna av dess tjänster. Det är fritt för vem som helst att använda denna tjänst.

 3. Förklara mer. Vad är detta för något?
  Detta är en tjänst där du kopierar allt innehåll i din HTML-sida (dvs. all text och alla taggar eller bara en del av din sida, t.ex. ett script) till ett fält nedan. Du fyller därefter i några inställningar och trycker på "Kryptera". Du får då i ett nytt fält fram en ny HTML-kod som du ersätter din gamla sida med. I den nya koden syns inte hur din HTML-sida är uppbyggd, eftersom den nu är krypterad.

 4. Kan detta leda till problem för hur min sida visas?
  Nej, din sida kommer att se ut precis som om den inte hade krypterats.
  Tänk dock på att OM du har med JavaScript från utomstående filer (dvs. om din sida innehåller <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="enfil.js"></SCRIPT>) så kommer dessa script att hamna längst ner på sidan. I övrigt visas en krypterad sida exakt som en icke krypterad sida.
  Tänk även på att en krypterad sida kan ta lite längre tid att ladda än en icke krypterad sida, eftersom sidan kb-mässigt blir lite större och för att det tar lite tid att dekryptera sidan för besökaren.

 5. Måste mina besökare ha en speciell webbläsare?
  Dina besökare kan ha valfri webbläsare som stödjer JavaScript för att se din sida. Alla moderna webbläsare klarar av JavaScript.

 6. Hur stora kan filerna jag ska kryptera vara?
  Teoretiskt sett hur stora som helst. Scriptet har inga begränsningar. Tänk dock på att fälten nedan inte kan innehålla oändligt med tecken på vissa webbläsare. T.ex. kan vissa versioner av Netscape 4 inte ha över 30'000 tecken i ett sådant fält. Det rekommenderas därför att du använder Explorer 4/5 om du vill kryptera en större fil. (Explorer 4/5 har ingen teoretisk begränsning om hur många tecken fälten får innehålla)

 7. Kan du visa exempel på några krypterade sidor?
  Visst, besök dessa sidor, och kolla sedan deras källkod:
  Exempel 1
  Exempel 2
  Exempel 3

 8. Måste jag länka till JavaScript.nu för att få använda denna tjänst?
  Nej, men i källkoden till scriptet kommer det stå att JavaScript.nu skapat scriptet. Dessa rader får ej tas bort eller ändras. Dina besökare kommer dock inte att märka av vad som står i källkoden på något sätt.

 9. Ska jag kryptera hela sidan eller bara en del av sidan?
  Du kan göra som du vill. Ska du kryptera en hel sida, kopiera ALLT på din sida (även <HTML>-taggarna i början och slutet av sidan) och klistra in det i fältet. Ersätt sedan ALLT på din sida med den krypterade koden du får. Vill du bara kryptera en del av din sida, t.ex. ett script, kopiera scriptet till fältet nedan och ersätt sedan det du nyss krypterat (t.ex. ditt script) med den krypterade koden. Resten av din sida ska då vara orörd.

  För att kryptera en hel eller en del av en sida....
 1. Öppna din hemsidefil i t.ex. NotePad.
 2. Kopiera allting i filen (både vanlig text och HTML-taggar) till det första fältet nedan. Om du inte vill kryptera hela sidan, utan bara en del utav sidan (t.ex. ett visst script), kopiera och klistra den delen av sidan till fältet nedan.
 3. Ska din sida vara lösenordsskyddad, kryssa i lösenordsrutan och fyll i de två fälten därunder. Om dina besökare inte ska behöva ha en kod för att besöka sidan, låt fälten vara tomma.
 4. Ska filen endast fungera på en viss server, kryssa i nästa ruta och fyll i hela adressen till den plats där din HTML-sida ska finnas. Om filen ska få fungera på alla servrar, kryssa inte i rutan och låt fältet vara tomt.
 5. Om du framöver vill kunna få ut din HTML-kod av den krypterade koden måste du i fältet därefter ange vad koden till scriptet ska vara. Utan denna kod kan man inte få ut HTML-koden till den krypterade sidan.
 6. Tryck på Kryptera (en HTML-kod kommer att genereras i det understa fältet).
 7. Testa sidan genom att trycka på Visa Resultat. Är du nöjd. Kopiera och klistra texten i det understa fältet till ett skrivprogram (t.ex. NotePad) och låt denna kod ersätta din gamla fil. Om den krypterade HTML-koden bara var en del av en fil (t.ex. ett script), ersätt den gamla koden med den kod som genererats i det understa fältet.
  För att dekryptera en sida...
  Om du tidigare har krypterat en sida och nu vill dekryptera den...
 1. Fyll i den krypterade koden i fältet längst ner på sidan.
 2. Tryck på Dekryptera.
 3. Du ombeds nu ange den kod du valde då du krypterade koden.
 4. Alla fälten fylls nu i som du hade dem då du krypterade din HTML-sida.

Fyll i din HTML-kod eller din text här:

Ja, sidan ska vara lösenordsskyddad.
Koden ska vara:
Scriptet ska fråga efter
ett lösenord på detta sätt:

Exempel: Ange rätt kod för att få tillgång till sidan:
Om du vill ha hemliga sidor där endast vissa med en viss kod får tillgång till sidorna ska du kryssa i rutan ovan och fylla i fälten, annars ska rutan inte kryssas i och fälten ska lämnas tomma.
Om du har flera sidor som krypterats (t.ex. ett par medlemssidor) och alla har samma kod så behöver dina besökare endast fylla i koden en gång. Koden lagras hos besökaren tills besökaren stänger ner sin webbläsare.

Ja, scriptet ska endas visas om den finns på min sida/server.
Min sida/server är:
Detta är till för att ingen ska kunna stjäla din hemsida till sin egen server.
Exempel: Du tänker ha denna krypterade sida på adressen http://www.passagen.se/abcd/fil.html, men senare kanske även på http://www.passagen.se/abcd/fil2.html. Anger du t.ex. http://www.passagen.se/abcd/fil.html kan scriptet endast användas på http://www.passagen.se/abcd/fil.html. Anger du t.ex. http://www.passagen.se/ kan alla sidor vars adresser börjar på http://www.passagen.se/ använda scriptet.
I detta fall kanske adressen http://www.passagen.se/abcd/ skulle vara lämplig, eftersom scriptet då kan användas på alla sidor under http://www.passagen.se/abcd/, men inte på några andra sidor.
På detta sätt skyddas inte bara själva koden, utan man ser även till att ingen kan kopiera av den till sin egen sida.
Scriptet skiljer inte mellan gemener/VERSALER i adressen.

Ange en kod för detta script:
Koden:
Om du senare skulle vilja dekryptera din krypterade kod (få ut din HTML-kod mot den krypterade texten) behöver du denna kod (om denna kod glöms bort kan du inte omvandla den krypterade koden till din HTML-kod). Med andra ord har denna kod endast en funktion på denna sida om du någon gång framöver skulle vilja få tillbaka originalet till din HTML-kod.
Lämnas detta fält tomt nu kan man aldrig mer få ut HTML-koden ur det krypterade scriptet.Här dyker din krypterade kod fram:Copyright © Omid Rouhani 1997-2022; Alla rättigheter reserverade.
Guider: [ HTML guide ] - [ JavaScript guide ] - [ DHTML guide ] - [ Perl guide ] - [ Sitemap ]